среда, 13 января 2021 г.

Урок з Хореографії для 4 класу на 02.11.2021

 



Тема урока: Третя і четверта форма рort de bras

Третя форма рort de bras

Позиція ніг 5-а, права попереду, croisé. Спочатку виконується préparation: руки з попереднього положення піднімаються через 1-у позицію в 2-ю. Корпус утримується прямо. Голова під час піднімання рук в 1-у позицію повертається обличчям до кистів і злегка нахиляється ліворуч, погляд спрямований на кисті рук. Коли руки відкриваються з 1-ої позиції у 2-у позицію, голова повертається до правого плеча.
Після цієї підготовки виконується рort de bras: руки опускаються в підготовче
становище, корпус одночасно нахиляється вперед. 
Далі, коли руки піднімаються через 1 позицію в 3-ю, корпус одночасно випрямляється. Потім третя позиція рук фіксується, а корпус у цей момент перегинається назад. Після цього він випрямляється, одночасно руки розкриваються у 2-у позицію. Голова при нахилі корпусу вперед нахиляється разом із ним, погляд супроводжує рух пензля правої руки. Під час випрямлення корпусу голова повертається до правого плеча. Під час згинання корпусу назад та розгинання голова зберігає те саме положення.

Закінчується це рort de bras рухом рук вниз з другої позиції у підготовче становище. Корпус утримується прямо. Голову повернуто праворуч. Новий елемент у 3-й формі рort de bras – перегинання корпусу; виконувати його треба плавно, з вільно опущеними та розкритими плечима, з точним положенням рук та голови. Нагинатися вперед слід у поперекових хребцях, а не в кульшових суглобах, не сутулитися або піднімати плечі, підтискати підборіддя або затримувати голову, піднімати корпус і голову - також плавно і струнко.


Згинатися назад слід, по можливості, всім хребетним стовпом (всіми хребцями), 
а не тільки в ділянці нирок і зберігати при цьому стійкість. Голова відхиляється 
настільки, щоб шия не зазнавала надмірного навантаження – залишалася вільною. 
Руки під час нахилу корпусу вперед повинні одночасно опускатись у препарацію. 
При випрямленні корпусу руки синхронно піднімаються в 1-у позицію іперетворюються на 3-ю поступально, без затримок. Коли корпус перегинається назад, руки відхиляються разом з ним, але не заходять за лінію плечей і витримують строго 3-ю позицію. При випрямленні корпусу руки плавно і одночасно розкриваються в 2-ю позицію.

Працюємо разом з видео

Комментариев нет:

Отправить комментарий

 2 клас урок на 10.02.2022